Hírek

2021.08.16.

Előző bejegyzésünkben elkezdtünk ismerkedni a mezőgazdasági gépek közúti forgalomban történő használatát szabályozó jogszabályi rendelkezésekkel. Ezen a héten végigvesszük azokat a rendelkezéseket, amelyekkel eddig még nem foglalkoztunk, például a vezetői engedélyekkel vagy éppen a jogszabályban meghatározott tartozékokkal.

2021.06.21.

A mezőgazdasági gépekkel történő közúti közlekedés szabályairól elmondhatjuk, hogy gyakran tisztázatlanok, túlságosan bonyolultak, olykor még ellentmondásokat is felfedezhetünk bennük. Ebben a bejegyzésben ezen próbálunk segíteni valamelyest, tisztázva néhány félreértést, megválaszolva néhány kérdést.

2021.05.31.

Előző héten János és Zoltán voltak a segítségemre, hogy megismertessék a kistraktorok használhatóságát, sokoldalúságát és előnyeit, és mivel az előnyök listája igencsak hosszúra nyúlt, a beszélgetést két részre osztottuk. Íme a beszélgetés második része.

2021.05.24.

kistraktor

János és Zoltán Nógrád megyében, Balassagyarmat közelében élnek és már régóta dolgoznak kistraktorokkal másodállásban. Az évek során komoly tapasztalatot szereztek a kistraktorok használatáról. Sorra vettük a nagyobb társaikkal szembeni előnyeiket, illetve átbeszéltük azt is, hogy mikre érdemes mindenképpen odafigyelni traktorok és a rájuk szerelhető adapterek vásárlásakor. Ezeket a tapasztalataikat pedig megosztották velem is, hogy ez a bejegyzés megszülethessen, amit ezúton is köszönök.

2021.05.17.

japán kistraktor

Kompakt haszongépjárművek, melyek az 1970-es évek óta vannak jelen a mezőgazdaságban. Ez a típus japánból származik és a helyi földrajzi viszonyok vezettek a megszületéséhez. Japánban meglehetősen kicsi a megművelhető földterület, a gazdaságok pedig kisméretű parcellákon alapulnak. 

2021.04.23.

Hogyan válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb kistraktort?

Ebben a rövid leírásban minden technikai és elméleti kérdést bemutatunk, amely segítségével kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbbet.